Gymnastikförbundet

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 258 720 aktiva medlemmar i cirka 1100 föreningar över hela landet och är en av 72 specialidrottsförbund (SF) som bildar Riksidrottsförbundet (RF). 

Gymnastikförbundets högsta beslutande organ är Förbundsmötet som genomförs vartannat år. Röstberättigande ombud på Förbundsmötet är samtliga medlemsföreningar i Gymnastikförbundet.

Förbundsmötet väljer Förbundsstyrelsen som består av förbundsordförande och åtta ledamöter. Till sin hjälp har styrelsen ett nationellt kansli som till sin huvuddel finns placerad i Idrottens Hus, Stockholm (bredvid Folksamskrapan, Skanstull).

Gymnastikförbundet har även 8 regionala geografiska enheter.

Regionernas uppgift är framför allt att utbilda ledare samt att stödja, hjälpa och utveckla gymnastikföreningarna inom den egna regionen, inom ramen för den verksamhetsinriktning som är beslutad i Svensk Gymnastik Vill

Vår verksamhetsidé är:

Svensk Gymnastik har många ansikten. Rolig och lekfull träning i ständigt nya former. Tävlingsutmaningar för dem som vill mer. Olika men ändå lika – den egna kroppens rörelser i centrum. God hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling – det är Svensk Gymnastik. Hos oss är alla välkomna.

Läs mer om Svensk Gymnastik Vill.

Här finns vår verksamhetsberättelse för 2016/17.
 

Alla är välkomna

Alla är välkomna till oss – unga och gamla, motions- och tävlingsföreningar, stora och små gymnastikföreningar, tjejer och killar, kvinnor och män. I medlemsföreningarna finns glädje, värme, gemenskap och friskvård till motionärer och gymnaster i alla åldrar, lättillgängligt och prisvärt – nära dig.

Barn- och ungdomsgymnastik i form av lekfull, motorisk träning, skapar grunden för ett aktivt liv som motionär eller inom tävlingsgymnastik och andra idrotter. De flesta av våra många medlemmar ägnar sig åt motionsgymnastik. Av våra 260 000 medlemmar har 45 000 tränings- och tävlingsförsäkring, de flesta inom truppgymnastiken. Gymnastikförbundet i siffror hittar du här.