SM i Parkour 2019

I år kommer SM i parkour att genomföras den 27 juni på Posthusplatsen i Malmö.

Tävlingen kommer att arrangeras under SM-veckan (26 juni – 2 juli) i samverkan
med Quality runners, Gymnastikförbundet, Nationella Parkour och Tricking kommittén (PKTR) och Malmö stad och livesändas i SVT.

För att samla communityt från hela Sverige planeras även JAM, workshops, prova på aktiviteter, Parkour Speed-style och X2 Tag Challenge och annat under veckan för dig som redan är utövare och/eller nybörjare.

Tävlingsbanan är framtagen av utövaren och arkitekten Xinga Li från X2 Architects. Vill du som tävlande vara med och tycka till om SM banan? Mejla: ahmed.albreihi@gymnastik.se

För att kvalificera sig till SM i parkour behöver du som utövare delta och komma till finalrunnet på Nordstan Takeover (Pro competition) (20 april), Street Mentality showdown (6 juni) eller genom videokval.

Videokvalet är öppet fram till 31 maj och du anmäler dig här

En nyhet med vilka utövare som kvalificerat sig till SM i parkour via videokval kommer att publiceras senast 7 juni på denna sida.

Så här säger Ahmed Al-Breihi, ordförande för den nationella parkour och tricking kommittén om förberedelserna inför denna tävling:

”Vi siktar på att genomföra det bästa SM i både parkour och tricking och på så sätt skapa fantastiska minnen för både utövare och tävlande men även för besökare/tittare som vi hoppas ska fråga sig: ’När och var kan jag börja?’ Men för att göra detta möjligt behöver vi din hjälp, så planerar du att vara på plats och vill hjälpa till som funktionär eller engagera dig i arrangemanget på annat sätt hör av dig! Avslutningsvis hoppas jag att just vi träffas i Malmö i sommar.”

Kontaktuppgifter

För frågor om tävlingen/arrangemanget vänligen kontakta:

Tävlingsansvarig:
Filip Krolopp
Mail: parkour@gymnastik.se
Tele: 08-699 64 82

Ordförande i den nationella kommittén
Ahmed Al-Breihi
Mail: ahmed.albreihi@gymnastik.se
Tele: 072-571 67 17

Pressfrågor:
Lotta Darlin
Mail: Lotta.Darlin@gymnastik.se
Tele: 08-699 64 80

Datum

jun 27 2019
Expired!

Tid

All Day

Platser

Rådhusplatsen
Malmö
Kategori
QR Code