Parkour VM 2021 framflyttat

pktradm Okategoriserade

Det första världsmästerskapet i parkour som organiserades av International Gymnastics Federation sköts upp en andra gång på grund av Coronavirus pandemin på torsdag.

International Gymnastics Federation (FIG) citerade ”nuvarande restriktioner och svårigheter” för mästerskap som inte äger rum den 26-28 mars i Hiroshima, Japan. Inget nytt datum föreslogs för ett evenemang som ursprungligen planerades i april förra året.

FIG har mött motstånd från nationella parkour-organ över hela världen när de försöker skapa kontroll över sporten. Gymnastikorganet hoppades kunna organisera ett erkänt världsmästerskap som ett steg mot att vinna olympiskt erkännande.

FIGs begäran om att lägga till parkour till Paris-spelen 2024 avvisades av Internationella olympiska kommittén förra månaden.